Rólam

A nevem Bencsik Ádám, hosszú évek óta foglalkozom fényképezéssel, a munkám, a hivatásom, szakmám és hobbim, egy szóval ez az életem. A fotózás az, amivel igazán szeretek foglalkozni, ami örömet okoz és amiben kihívást találok minden alkalommal, amikor a szemem elé emelem a fényképezőgépet – ebben érzem otthon magam.

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a fotográfia legkülönbözőbb ágaiban próbálhatom ki magam nap mint nap, fejleszthetem tudásom, alkothatok és örökíthetem meg a tovaszálló pillanatot- olyan területeken tevékenykedem mint az emberábrázolás, portréfotózás, glamourfotó, esküvőfotózás, rendezvényfotó, riportfotó, reklámfotó és ingatlanfotó.

Hogy hogyan dolgozok? Ezt nehezen tudom megfogalmazni, pedig sokszor megkérdezik. Amikor tudok törekszem arra, hogy a háttérbe olvadva mozogjak, a lehető legkisebb mértékben vonjam magamra az emberek figyelmét, mert így lehet valódi érzéseket megörökíteni- a képet pedig a helyszínen készítem el, úgy, hogy a lehető legkevesebb dolgot kelljen utólag korrigálni és törekszem a természetes de egyben modern képek készítésére.

 

 

Naprakész, modern felszereléssel dolgozom, amit folyamatosan fejlesztek, hogy a legjobbat nyújthassam, munkámmal pedig szeretnék valódi, időtálló értéket teremteni.

Végül pedig néhány cég, és intézmény akikkel dolgoztam már együtt:

Magyar Telekom Zrt., MediaWorks Hungary  (Békésmegyei Hírlap/ Beol.hu), Csabai Rendezvényszervező Kulturális Szolgáltató Kft. (Csabai Kolbászfesztivál), EzüstPor Ékszerműhely, Csabagyöngye Kulturális Központ, Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, A-Team Reklámügynökség, Gyulai Almásy-Kastély látogatóközpont

 

——————————————————————————————————————————————— Bővebben olvasnál rólam? ————————————————————————————————————————————

Erdei-Kovács Zsolt kollégám írta a következő sorokat még 2017-ben:

“Megbízható, pontos, precíz, legfőképp kreatív

Megbízható, pontos, precíz, elhivatott és nyughatatlan kreativitásábóladódóan egyáltalán nem kedveli a sablonosan szürke megoldásokat. Közel egy évtizede foglalkozik fotózással, középiskolás kora óta szerelmese ennek a roppant komplex, számos területen nélkülözhetetlen tevékenységnek. A kezdeti hobbi a dolgos évek alatt hivatássá érett. Az érettségi után egy 35 ezer forint értékű Canon masinát vásárolt, kitartott a márka mellett, de felszerelésének értéke mára már egy jófajta autó árát éri. Munkái azonban nem ettől, sokkal inkább látásmódja miatt különlegesek, attól hogy folyamatosan keresi, kutatja az újabb és újabb megvalósítási lehetőségeket.

Bencsik Ádám neve számos hírközlő csatornán szembe jöhet. Otthonosan mozog a riportok, eseményfotók, tájképek és a portrék világában is. Ahhoz a generációhoz tartozik, melynek tagjai teljes természetességgel használják a legmodernebb eszközöket, sőt új eljárásokat találnak és fejlesztenek ki, vadonatúj technikákat alkalmaznak azért, hogy a végeredmény egyedi, iránymutató és mindenki számára egyértelműen kimagasló legyen.Elképesztő munkabírással rendelkezik, az eltelt több mint 9 évben gyakorlatilag folyamatosan, megszakítások nélkül dolgozott.

Csak néhány példa: a Békés Megyei Hírlap, a Beol.hu, a Hir6.hu, a Békésifi Magazin és Békésifi.hu szerkesztői rendszeresen foglalkoztatták, azonban az állandó elfoglaltságok, a sajtóesemények dokumentálása és a riportok illusztrálása mellett számos más eseti munkát is vállalt. Az M3-öt (emköb) is érdemes megemlíteni, hiszen ez egy olyan kreatívipari műhely, melynek egykori tagjai ma már megkerülhetetlen tényezőkké váltak. Talán elég is Incze László, Tokai Sándor, Varga Ottó, Nagy Tibor vagy éppen Berényi-Nagy Vanda nevét idepötyögni. A Csabagyöngye Kulturális Központban működő kezdeményezés számos tehetségnek szolgált fix pontként és biztosított lehetőséget arra, hogy fejlődjön, képezze magát. Jobbágy Zoltánt is érdemes megemlíteni, aki korosztálya egyik legjobbja, számos alkalommal dolgoztak már együtt közös munkákon.

Ez a momentum is jól mutatja, hogy kiterjedt kapcsolatrendszerrel bír, ami hatalmas előnyt jelent egy-egy nagyobb feladat elvégzésekor.

A tanulással, önfejlesztéssel sosem állt hadilábon, az érettségi után kereskedelmi ügyintézői végzettséget szerzett, majd a Szegedi Tudományegyetemre ment, ahol a kis- és középvállalkozói menedzser szakot végezte el.Természetesen a fotográfus és fotótermék kereskedő képesítést is megszerezte. Gondolt egyet és bekopogtatott a Békés Megyei Hírlaphoz, ahol tárt karokkal fogadták.Az eddig elvégzett feladatokat, munkákat képtelenség lenne mind felsorolni, ő maga a Balatonnál, 2017-ben szervezett bojlis horgászversenyt emeli ki, mint leginkább emlékezetes megbízást. Mint mondja, reggel 6-kor és este 10-kor is adódott feladat, amit változatosan volt szükséges kivitelezni úgy, hogy a megmérettetés egy hete alatt nem ritkán reggel 6-tól este 10-ig tartott a munkaidő.

A horgászverseny dokumentálása csupán egy az emlékezetes feladatkörök közül. Dolgozott már a Gyulai Pálinkafesztiválon, a Végvári Napokon, a Múzeumok éjszakája rendezvényein és a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközponttól is rendszeresen kap egyedi megbízásokat. Az újabb és újabb kihívásokat keresi, korábban arra is volt példa, hogy egyedül vágott neki Nyugat-Európa felfedezésének. A több mint másfél hónapon át tartó, Ausztrián, Svájcon, Németországon és Franciaországon áthúzódó stoppos kalandból gazdag képi anyaggal tért haza, amit a Békés Megyei Hírlap és az országos hálózattal bíró megyei lapcsalád számos tagja átvett.

A fotózásban a változatosságot szereti igazán. Idejekorán ráébredt, hogy nem jól viseli az irodai munkát, nem kedveli az egyhangúságot. Mindig arra törekszik, hogy valami újba fogjon, újat tanuljon és ezt a fotózásban kiválóan lehet kamatoztatni. Utóbb a videózás területére is átnyargalt, az eredmény önmagáért beszél, a meghirdetett verda gyakorlatilag pillanatok alatt elkelt. Nem a bevétel maximalizálására és a lehető legtöbb munka lehalászására törekszik, ennek ékes bizonyítéka jószolgálati tevékenysége. Több alkalommal örökítette már meg például a nagyszalontai gyermekotthon árváinak, valamint a környékbeli nyomortanyák lakóinak mindennapjait.”

További referencia oldalak:

facebook  /   instagram

Fotózás Békéscsaba, esküvő fotózás, portré fotózás, glamour fotózás, rendezvény fotózás, marketing fotózás, ingatlan fotózás, reklám fotózás,
Budapest, Szeged, Debrecen, Veszprém, Kecskemét, Szekszárd, Pécs, Székesfehérvár
error: Kérlek ne mentsd le a képet!